Nieuwe bedrijfsleiding
Sinds mei 2020 staan voor het eerst in de geschiedenis van de firma Erbe niet-familieleden samen met Christian O. Erbe aan het roer van het bedrijf.
Dr. H. Scherer, D. Zimmermann, C. O. Erbe, Prof. M. Enderle, M. Felstead
Nadat Reiner Thede met pensioen is gegaan, zorgt Christian O. Erbe in 2020 voor een herstructurering van het bedrijfsmanagement. Voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf doet Christian O. Erbe daarbij geen beroep op familieleden. Hij bezet de posities met managers die binnen het bedrijf hun waarde hebben bewezen en vaak al over jarenlange ervaring beschikken.
Met deze nieuwe managementstructuur is het bedrijf beter voorbereid op de toekomst en wordt het behalen van de doelstellingen van de
concernstrategie voor een duurzaam winstgevende groei mogelijk gemaakt. Voor een verdere positieve ontwikkeling zet de bedrijfsleiding in op internationalisering, digitalisering, ecologische duurzaamheid en bevordering van een verantwoordelijkheidscultuur binnen alle afdelingen en sectoren.
Erbe ontsluit nieuwe markten en breidt zo haar concurrentiepositie uit, om als aanbieder van oplossingen haar klanten zowel op medisch als op economisch gebied superieur voordeel te kunnen bieden.
Christian O. Erbe en Reiner Thede
Van 2003-2020 zwaaiden Christian O. Erbe en zijn zwager Reiner Thede gezamenlijk de scepter over het bedrijf. De twee waren sinds 1996 bedrijfsleider en hebben het bedrijf samen met Helmut Erbe het nieuwe millennium in geleid. Sindsdien ontwikkelt Erbe zich in een razend tempo. In 2017 werken er over de hele wereld zo'n 1000 medewerkers in het bedrijf, twee keer zo veel als in 2002. Het internationale verkoopnetwerk is verder gegroeid. Maar ook qua gebouwen blijft Erbe aan de weg timmeren: in 2002 wordt bij het hoofdkantoor een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum gebouwd, en in 2008 een logistiek centrum. Tussen 2011 en 2013 koopt Erbe in de directe omgeving van het hoofdkantoor nog een aantal gebouwen, en in Rangendingen, op zo'n 25 kilometer afstand van Tübingen, verrijst ‘fabriek II’. Met de ‘Uitbreiding West’ doet het bedrijf een reuzensprong
in zijn bedrijfsgeschiedenis: het bedrijfsoppervlak wordt nogmaals verdubbeld. De kern wordt gevormd door een scholingscentrum voor klanten en eigen medewerkers, de Erbe Academy; maar ook een nieuw bedrijfsrestaurant, extra kantoorruimtes en het energiezuiniger maken van het hele complex maken deel uit van het grootste bouwproject sinds het begin van de bedrijfsgeschiedenis. Of het nu bij ‘industry on campus’ is, bij onderzoekssamenwerkingen met gerenommeerde universiteiten en wetenschappelijke centra over de hele wereld, of bij de traditioneel nauwe samenwerking met de universiteiten in Duitsland: de medewerkers van Erbe staan steeds in intensief contact met artsen en wetenschappers, om de nieuwste trends in research en ontwikkeling te herkennen en deze in te kunnen zetten voor het welzijn van de patiënt.
In 2002 komt het hogefrequentie-chirurgiesysteem Erbe VIO op de markt. Met de VIO kunnen ziekenhuizen en privéklinieken allerlei instrumenten en aanvullende componenten samenstellen tot een workstation dat precies is afgestemd op de eigen behoeften. De VIO-productfamilie biedt HF-chirurgie op maat voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden: van algemene chirurgie tot gynaecologie, van gastro-enterologie tot urologie. De VIO-workstations zijn compatibel en te gebruiken in combinatie met OK- en robotsystemen van andere fabrikanten.
HybridKnife is het enige instrument op de markt voor medische techniek waarin hogefrequentie- en waterstraal-chirurgie geïntegreerd zijn. Bijvoorbeeld kunnen veranderingen en tumoren in het slijmvlies van het maag-darmkanaal via een endoscopische ingreep snel, voordelig en zonder risico's worden verwijderd. Met HybridKnife kunnen de wezenlijke arbeidsstappen van markering, elevatie, dissectie tot aan bloedstelping meestal worden uitgevoerd zonder dat van instrument hoeft te worden gewisseld.
Met het door Erbe ontwikkelde instrument BiCision zijn nieuwe chirurgische procedés mogelijk waarbij de patiënt meer wordt ontzien en waarmee operaties effectiever kunnen worden uitgevoerd. Het instrument legt weefselstructuren bloot, stelpt bloedingen, snijdt en sluit door inwerking van hitte vaten af. Met BiCision kan de chirurg vaten en weefselbundels meteen nadat hij ze elektrochirurgisch heeft afgesloten doorsnijden, zonder dat hij van instrument hoeft te wisselen.
In ons nieuwe scholingscentrum biedt Erbe talrijke scholingen en vakvoordrachten aan. Doelgroepen zijn zowel de eigen medewerkers en vakhandelaren als ook externe klinische gebruikers en OK-personeel. Aan bod komen uitgebreide kennis rondom de Erbe-technologieën en de toepassing ervan bij de patiënt.
De nieuwe mijlpaal in de elektrochirurgie maakt intuïtieve bediening op het grote touchdisplay mogelijk, met navigatie door stepGUIDE. Via de ReMode-functie kunnen apparaatinstellingen en modes vanaf de operatietafel worden geselecteerd. Elektrochirurgie, eenvoudig als nooit tevoren: Plug and Operate.