Headquarters / Germany
Austria
de
Belgium
fr de nl
France
fr
Italy
it
Netherlands
nl
Poland
pl
Switzerland
de fr it
United Kingdom
en
Россия (Russia)
ru
中華人民共和國 (China)
cn
India
en
USA
en
Erbe Headquarters
Erbe Worldwide

Please choose a website and your preferred language.

Skip navigation

100e jubileum van het ZVEI

Erbe is erbij als partner

De elektrotechniek- en elektronica-industrie is tegenwoordig dé innovatiebranche van Duitsland en de op één na grootste industriesector, na de machinebouw. Het Zentralverband der Elektrotechnik- und Elektronikindustrie (ZVEI) is de belangenbehartiger van deze branche, waartoe ook wij onszelf rekenen. Christian O. Erbe is voorzitter van het Fachverband Elektromedizinische Technik en houdt zich bezig met het opstellen van randvoorwaarden die nodig zijn om te zorgen dat de Duitse medisch-technologische industrie haar toonaangevende internationale positie kan handhaven.

Met zijn 22 vakverenigingen en vier corporatieve leden vertegenwoordigt het ZVEI een arbeidsveld met een omzet van 179 miljard euro (in 2016) en zo'n 850.000 werknemers. Met nog eens 706.000 medewerkers buiten Duitsland heeft de toegevoegde waarde van de elektro-industrie bovendien een sterke internationale verwevenheid.

Deze indrukwekkende feiten bewijzen welk gewicht het Duitse aandeel in de wereldwijde ontwikkeling van de elektrotechniek en elektronica heeft. Dat motiveert ons om dit succesverhaal ook de komende decennia een vervolg te geven. De ondernemingen die in het ZVEI vertegenwoordigd zijn, verbinden verleden en toekomst en brengen een centraal thema voor de elektro-industrie tot uitdrukking: innovaties voor mensen creëren. Het honderdste jubileum van het ZVEI op 5 maart 2018 verduidelijkt dit streven. Als partner van het ZVEI ondersteunen wij de feestelijkheden.

'De omvang en deskundigheid geven het ZVEI de nodige slagkracht in de dialoog met vertegenwoordigers van de politiek in Brussel en Berlijn bij het streven naar betere randvoorwaarden voor onze bedrijfstak,' aldus directeur Christian O. Erbe.


21 juni 2018
Palais am Funkturm, Berlijn

Officiële viering
Op 21 juni 2018 worden de diverse activiteiten rond het jubileum van het ZVEI afgesloten met de officiële viering in het Palais am Funkturm in Berlijn. Prominente sprekers kijken terug op 100 jaar innovatie in de elektro-industrie en werpen een blik in de toekomst van de Branche.