Headquarters / Germany
Austria
de
Belgium
fr de nl
France
fr
Italy
it
Netherlands
nl
Poland
pl
Switzerland
de fr it
United Kingdom
en
Россия (Russia)
ru
中華人民共和國 (China)
cn
India
en
USA
en
Erbe Headquarters
Erbe Worldwide

Please choose a website and your preferred language.

Skip navigation

Successen op de wereldwijde markt 1996 - heden

Erbe-History-5th-Generation.jpg

Christian O. Erbe en Reiner Thede

Sinds 2003 staat met Christian O. Erbe en diens zwager Reiner Thede voor het eerst een duo aan het roer van de onderneming. De twee zijn sinds 1996 bedrijfsleider en hebben het bedrijf samen met Helmut Erbe het nieuwe millennium in geleid. Sindsdien ontwikkelt Erbe zich in een razend tempo. In 2014 werken er over de hele wereld 867 medewerkers in het bedrijf, al bijna twee keer zo veel als in 2002. Het internationale verkoopnetwerk is uitgegroeid tot 13 dochterbedrijven en twee vertegenwoordigingen.

Maar ook qua gebouwen blijft Erbe aan de weg timmeren: in 2002 wordt bij het hoofdkantoor een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum gebouwd, en in 2008 een logistiek centrum. Tussen 2011 en 2013 koopt Erbe in de directe omgeving van het hoofdkantoor nog een aantal gebouwen, en in Rangendingen, op zo'n 25 kilometer afstand van Tübingen, verrijst ‘fabriek II’. Met de ‘Uitbreiding West’ doet het bedrijf een reuzensprong in zijn bedrijfsgeschiedenis: wanneer ‘Uitbreiding West’ in het voorjaar van 2015 wordt ingewijd, is het bedrijfsoppervlak in de Waldhörnlestraße verdubbeld. De kern wordt gevormd door een scholingscentrum voor klanten en eigen medewerkers; maar ook een nieuw bedrijfsrestaurant, extra kantoorruimtes en het energiezuiniger maken van het hele complex maken deel uit van het grootste bouwproject in 163 jaar bedrijfsgeschiedenis.

Of het nu bij ‘industry on campus’ is, bij onderzoekssamenwerkingen met gerenommeerde universiteiten en wetenschappelijke centra over de hele wereld, of bij de traditioneel nauwe samenwerking met de universiteiten in Duitsland: de medewerkers van Erbe staan steeds in intensief contact met artsen en wetenschappers, om de nieuwste trends in research en ontwikkeling te herkennen en deze in te kunnen zetten voor het welzijn van de patiënt.

2002.jpg

In 2002 komt het hogefrequentie-chirurgiesysteem Erbe VIO op de markt. Met de VIO kunnen ziekenhuizen en privéklinieken allerlei instrumenten en aanvullende componenten samenstellen tot een workstation dat precies is afgestemd op de eigen behoeften. De VIO-productfamilie biedt HF-chirurgie op maat voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden: van algemene chirurgie tot gynaecologie, van gastro-enterologie tot urologie. De VIO-workstations zijn compatibel en te gebruiken in combinatie met OK- en robotsystemen van andere fabrikanten.

HybridKnife.jpg

HybridKnife is het enige instrument op de markt voor medische techniek waarin hogefrequentie- en waterstraal-chirurgie geïntegreerd zijn. Bijvoorbeeld kunnen veranderingen en tumoren in het slijmvlies van het maag-darmkanaal via een endoscopische ingreep snel, voordelig en zonder risico's worden verwijderd. Met HybridKnife kunnen de wezenlijke arbeidsstappen van markering, elevatie, dissectie tot aan bloedstelping meestal worden uitgevoerd zonder dat van instrument hoeft te worden gewisseld.

Bicision.jpg

Met het door Erbe ontwikkelde instrument BiCision zijn nieuwe chirurgische procedés mogelijk waarbij de patiënt meer wordt ontzien en waarmee operaties effectiever kunnen worden uitgevoerd. Het instrument legt weefselstructuren bloot, stelpt bloedingen, snijdt en sluit door inwerking van hitte vaten af. Met BiCision kan de chirurg vaten en weefselbundels meteen nadat hij ze elektrochirurgisch heeft afgesloten doorsnijden, zonder dat hij van instrument hoeft te wisselen.

2015.jpg

In ons nieuwe scholingscentrum biedt Erbe talrijke scholingen en vakvoordrachten aan. Doelgroepen zijn zowel de eigen medewerkers en vakhandelaren als ook externe klinische gebruikers en OK-personeel. Aan bod komen uitgebreide kennis rondom de Erbe-technologieën en de toepassing ervan bij de patiënt.

2016.jpg

De nieuwe mijlpaal in de elektrochirurgie maakt intuïtieve bediening op het grote touchdisplay mogelijk, met navigatie door stepGUIDE. Via de ReMode-functie kunnen apparaatinstellingen en modes vanaf de operatietafel worden geselecteerd. Elektrochirurgie, eenvoudig als nooit tevoren: Plug and Operate.